A playground 'made' on the purpose for MiNdSlAvEr to see things in all perspective, encouraging MiNdSlAvEr to step 4ward in expressing anything to people. A playground where nobody is allowed to play around with him. Everyone MUST be serious here...except him, of course...

MiNdSlAvEr'S PlAyGr0uNd

Suka Duka Konvoi Pertama...Penang!!!!

Tuesday, April 14, 2009 by MiNdSlAvEr

Assalamualaikum....

Lama sudah x menulis2. dengan dua test (PI n SepPro) yang akan menjelang ni, bertambah sesak jadual harian... managing life is not simple, but without management, life won't go any simpler (...obviously... -_-')

Masih terkenang di dalam hati ini akan pengembaraan a.k.a konvoi sulung CaRbUrIdErZ ke Penang. Byk dugaan dan halangan di sepanjang perjalanan, tetapi alhamdulillah, segalanya berjalan dengan sempurna (Kecuali DaRkPeAcE, kesian kena sengat obor2, sampai sekarang still bernanah...)

Apapun, part yang dikira detik kemuncak perjalanan itu adalah pada malam pertama konvoi kami di penang (juga adalah malam terakhir), masih belum disentuh di dalam blog CaRbUrIdErZ. So...here it goes....



Lepas makan2 di gerai...err...xsempatnaktanyanamageraitu, konvoi bergerak memulakan perjalanan mengelilingi Penang (Mengelilingi, xdak shortcut). Perjalanan diteruskan ke Balik Pulau... dalam perjalanan, kami sempat melalui sebatang jalan berliku di tepi laut.... dalam hati ini ingin sangat nak bermain corner, apakan daya jalan amat sempit dan ada sebuah kereta di hadapan menutup jalan... terpaksalah ahli konvoi bersabar di belakang...

Sayup2 di hadapan kelihatan deretan lampu jalan berwarna oren di atas sebuah bukit....

MiNdSlAvEr: SiLeNcEr, menatang hapa kat ataih bukit 2?

SiLeNcEr: Ntah, mana aku taw... aku pon pelik....

Aku bergerak ke depan...

MiNdSlAvEr: ReUk, cantik kan lampu kat ataih bukit 2, sedeghet(sederet) ja. Ada pa ataih 2 haa??

ReUk: Ntah la, tapi cantik kan....

Niat di hati ni ingin sangat nk tengok apa yang ada kat atas 2... Akhirnya, niat terkabul, jalan yang kami tujui melalui kawasan tu, kawasan empangan rupanya... (p/s: Ini Syazwan yang cakap, kami semua xclear dgn suasana sekeliling sebab...teruskan membaca) tetapi...sekelilingnya gelap gelita! Memang xdak lampu!! Awalnya jalan masih lebar dan dapat dilihat pemandangan dari atas bukit, lama-kelamaan, jalan mula bertukar sempit dan hutan tebal menyelubungi kami.... cuak2!! Kalau tiba2 datang... huhu!! T_T

Sedang Mamat mengepalai konvoi (sebab dia paling slow, blown engine. Refer kepada http://www.carburiderz.blogspot.com utk mklumat lanjut.. HAHA!!~~) tiba2 DaRkPeAcE bertindak memecut ke depan. Semakin lama, cahayanya semakin hilang. tak lama kemudian, baru aku perasan... jalan bukit yang elok, dengan corner memenuhi jalan sepanjang 20 km... patut la dia memecut, nk layan corner rupanya....

Hati ni tiba2 terbakar... baru terasa apa yang selama ini dirasai pakar2 bukit NSR. Melihatkan sinar cahaya DaRkPeAcE semakin malap, aku lantas menurunkan gear dan memulas throttle sehabis mungkin untuk mengejar! Semakin lama, semakin bahaya corner yang dilalui (mana taknya, masuk corner, lepas 45 darjah, terus tegakkan motor....dan corner tu masih xhabis2... Nasib baik x pulas lg throttle, kalau x...). Dalam keadaan menaiki bukit, aku terus memecut mengejar sinaran cahaya merah di hadapan.

Sayup2 lampu itu kelihatan... rupa2nya... ada sebuah proton wira di hadapan. memang patut DaRkPeAcE bergerak perlahan... namun x lama selepas itu, Wira itupun tidak kelihatan lagi dari side mirror, ghuyub... Kami terus asyik 'bermain-main' dengan corner yang xputus2 tiba. Ke kiri dan kanan, semua tenggelam dalam fokus yang mendalam. Semua sedar, sedikit kesilapan pasti mengundang padah.

Selepas beberapa ketika, perjalanan menjadi lebih berbahaya. Kalau sebelum ni hanya throttle, imbangan badan dan clutch menjadi permainan, kini 1 lagi faktor tambahan menyertai permainan ini; brek! Sebabnya, kami menuruni bukit. Perjalanan bertambah mencabar dengan kenderaan yang mula 'wujud' dari hadapan sampaikan ada beberapa ketika nyaris berlaku kemalangan... tetapi, alhamdulillah selamat....

Selepas menempuhi perjalanan yang amat mencabar dan menyeronokkan, kami sampai ke sebuah kawasan perkampungan...

MiNdSlAvEr: Best kan jalan tadi!! Memang best!!

DaRkPeAcE: Best siot!! Corner xsudah2!! Kna datang lagi ni!!

SiLeNcEr: Best2!! Xrugi kita berjalan harini!!

MiNdSlAvEr: Nak p mana pulak pasni??

DaRkPeAcE: Ntah, jom kita tnya mamat... MAMAT!! (sambil menoleh ke belakang)

Guess what... Jalan BETUL2 KOSONG kat belakang... Mana Mamat?? Mana ReUk?? Tgu entry akan datang....

Filed under having  
There was an error in this gadget