A playground 'made' on the purpose for MiNdSlAvEr to see things in all perspective, encouraging MiNdSlAvEr to step 4ward in expressing anything to people. A playground where nobody is allowed to play around with him. Everyone MUST be serious here...except him, of course...

MiNdSlAvEr'S PlAyGr0uNd

Aktiviti Semasa Cuti... di UTP?!

Sunday, May 24, 2009 by MiNdSlAvEr

Assalamualaikum...

Lega paper dah habis... Sebenarnya dah LAMA habis, tapi sebab internet yang amat2 sangat 'MantapZ' pas paper habis minggu lepas, terpaksa la berhenti dulu menulis blog.

Cuti ni akan jadi cuti paling memeningkan dalam hidup. Mana taknya, aku bakal berada di merata tempat di Malaysia dan juga luar negara (Brunei). Ini kali pertama aku akan naik flight. Harap2 xdak masalah.... (ada teringat muvie2 mcm con air, air force one, plane of terror... Cuak2!!!)

Aktiviti harian kat UTP pun dah semakin bosan, sorang demi sorang sahabat sepermainan pulang ke kampung halaman masing2... aku ja sangkut kat sini... Kadang2 rasa mcm dilupakan pulak, nasib baik ada lagi member2 CaRbUrIdErZ, kalo x msti dah mati kebosanan....

Bbrp hari lepas, kami ada buat majlis ber'steamboat' kat sebuah restoran dekat2 ESSO. Memang nais!! Aku initiatekan bersempena 'merdekanya' beberapa orang ahli2 CaRbUrIdErZ dari final exam (aku, PiDoTz dan DaRkPeAcE). Majlis turut dihadiri ahli yang sedang tenggelam timbul a.k.a AiKiDo. Malangnya, disebabkan ada lagi yg belum abis paper, terpaksa la tinggalkan yg lain... ok la kan 4 org....

Plan sebenaqnya nk buat hari lain, aku usulkan hari isnin pas habis paper... last2 semua ikut cdgn aku tnpa bgtaw aku dlu. Aku yg dah melantak nassi lemak td (Tensyen paper xbrapa nk leh jawab) diberitahu pas maghrib yg semua nk mkn stimboat hari 2 jgak lepas isyak... terkedu aku!! Last2 mintak tgguh dlu ke 9.30 malam, depa stuju.

Sampai ja masanya, semua jmpa kat paking v4. dressing... xmo komen. Aku pun pakai t-shirt besa ja... AiKiDo dikatakan mungkin xkan sampai sebab ada miting apa ntah... Oleh itu, atas dasar persahabatan CaRbUrIdErZ yg amat mantap dan ukhuwwah yang sekian lama terbentuk, kami mengambil keputusan untuk meninggalkan dia dan move on dengan plan kami (Sorang pon xo tggu dia... HAHA!!!)

Tapi malangnya, dia sampai jugak!! Demm... Dengan baju melayu, muka yg agak tensyen dan moto 125Z nya... ok, xpa. nk makan ja pon kan... semua order ayaQ dan set stimboat dengan harga RM8 1 kepala... sampai ja kuahnya, semua terpa ke arah makanan terhidang. Leh tahan jugak banyaknya.... Semua da muka lapaQ teramat (kecuali aku yg baru melantak nasi lemak kukuih...)

Dekat 3 jam makan baru la DaRkPeAcE ngn PiDoTz kenyang. Aku...da lama givap! Sedang AiKiDo yg semangat cakap nk hbiskan semua menu pun tewas. Yg 2 org ni pakai perut lembu kut! Ada 4 lapis... DaRkPeAcE leh lak try wat telur stgh masak ngn kuah sup... aku yg dah bloated ni nak termuntah tgk. Rasanya kalo aku tgh lapaQ, sedap tu. Tp nk wat cmana, aku ni manusia gak...

Hbis ja makan2, semua p bergambaQ kt ESSO sbb ada lampu...


Sapa la yg minum jus tmbikai ni...

Dapur pemanas, ala2 penunu bunsen gak, cuma xyah pakai kaki 3.

Kiri tomyam, kanan sup... Pilih2!!

Menda2 yg dimasak, saja test pakai chopstick

PiDoTz mencuba teknik menyedut telur... HAHA!!

DaRkPeAcE lak mencuba teknik mencucuk telur... err...

Licin akhirnya...





Bila aku cakap semua, aku mksudkan moto, bukan kami laa...



Nnt post pasai menda len lak... tggu...

Filed under having  
There was an error in this gadget