A playground 'made' on the purpose for MiNdSlAvEr to see things in all perspective, encouraging MiNdSlAvEr to step 4ward in expressing anything to people. A playground where nobody is allowed to play around with him. Everyone MUST be serious here...except him, of course...

MiNdSlAvEr'S PlAyGr0uNd

Balisong?? Apa 2??

Saturday, November 07, 2009 by MiNdSlAvEr

Balisong??

2 la impresi aku bila aku balik n gugel nama benda yg aku br beli ni.. Pelik nama 2.. Benda apa lak yg aku bli?? Ok, benda yg aku baru beli ni adalah satu item yg aku rasa amat2 feymes dalam dunia samseng jalanan, gengster dan, xlupa jugak, martial artist. Item yg dah diklasifikasikan sebagai illegal kat byk state di USA dan serata dunia. Item yg penuh seni dan elegen. Item yg sebatch dengan AK-47 dan Molotov Cocktail sbg simbol revolusi dan perjuangan... Item itu adalah...


...ni dia. Juga dikenali sbg Butterfly knife.

Byk movie yg view snjata ni kat dalam. Paling aku ingat movie 3 Ninja (Cerita kanak2 super terrer ninja ngn datuk depa yg xnampak lgsg sbg datuk depa. Sebab? Ya la, datuk chinese, cucu solid omputih...) masa Colt selamatkan sorang budak pompuan kat bar. Ada mamat antagonis ni pakai balisong nk lawan dia, dia rilek ja amik n hilangkan sambil pura2 nk tikam tangan mamat 2...

Enuff with dat, 1 persamaan yg suma balisong ada adalah... pembawa imej kejahatan dan keganasan. The point is, benda 2 bergantung pada interpretasi masing2. Pada aku, syok tgk masa orang yg ada balisong ni pusing2 blade 2 kat tgn dia ngn laju n xluka langsung. Xsalah belajar kalau niat baik. Xdak unsur syirik, khurafat mahupun mungkar. Niat memang baik nk belajaq sbb nk pertahankan diri. Ada ja belajaq sbb nk bunuh orang, tp...org 2 'wayar' sikit la, kan?

Apapun, stop dlu hobi ni sbb aku pon nk final. Pas abis paper (time raya aji 2) aku nk belajaq cmna nk hendel menda ni. Mana taw, kalau terer, leh orang kampung soh aku smelih lembu kebau time raya...huhu...

...rasanya abis lembu kebau 2 jd bangkai kot... bukan putus urat halkum ngn mari', putus urat2 lain pulak...

Adios,
Salam...

Sumber:
http://www.balisonginfo.com/home.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Balisong_(knife)
http://www.benchmade.com/
http://www.balisongcollector.com/

Filed under , having  
There was an error in this gadget