A playground 'made' on the purpose for MiNdSlAvEr to see things in all perspective, encouraging MiNdSlAvEr to step 4ward in expressing anything to people. A playground where nobody is allowed to play around with him. Everyone MUST be serious here...except him, of course...

MiNdSlAvEr'S PlAyGr0uNd

Intern Oh Inteeeeeeeeernn....

Wednesday, January 06, 2010 by MiNdSlAvEr


Assalamualaikum....

Sedaq xsedaq da 6 minggu aku keja kat Celestica Kulim a.k.a CMY. Kerja seharian kat Celestica memang memenatkan.... mana ada print2 ketas, keja da tahap engineer da, wat troubleshooting (solve production problems), inspection, create process flow, waste management apa menda lg ntah. Kesimpulannya, ada ja menda best ngn xbestnya kat cni...


Yang xbestnya T_T :

1. Kerjanya banyak
2. Tapaknya luas
3. Siap kerjanya nk cepat (Bagi keja melambak2 kui 5 ptg, nk siap cpt.... Apada!!)
4. Kerja dtg xmenentu (dr keja opis kaw2 sampai handle process kaw2.... penin pala!)
5. Kalau ngntuk, xleh tdoq (gila pa tidoq dlm Line, nk kna buang??)
6. SV2 len senang2 ja soh p wat keja depa wpon kita dah ada keja len...
7. Sekali da masuk tmpt keja, xleh kuaq smpi abis masa... (Masuk, matahari belah timoq, kuaq2 ja ada kat belah barat dah....)

Yang Bestnya ^_^ :

1. Masa rehat yg SANGAT2 linear. (Smpi kui 8, rehat smpi dekat2 sejam. Kuaq break awai, masuk lmbt2... HAAHAA~~)
2. Makan SANGAT2 murah... n sedap lagi summore!! (...Cuma, harga xdak stndrd tetap la. Kalau org beratur nak bayaq makanan, amik menu sama, kuantiti sama pon, mau lari dkt 5 kupang jugak... but still....)
3. SV yg SANGAT2 baik! (org len aku xsure la, aku dapat memang baik sgt2... naik segan pon ada...)
4. Leh ja nk lewat skit2. (skit ja la, kalau dah dekat sejam lewat 2, memang sah la nk kena pelangkung...)
5. Dresscode bebas. (Hang pakai la apa pon, sah lepas punya... kecuali la memang mendedah sgt2.)
6. Dekat ngn rumah.. jalan pun xjem (Kalo merempit p sana lg syok, cepat nk mampuih!)
7. Blajaq bnyak menda (wpon wat komponen elektronik, tmpt ni ajaq pasai chemical engineering field kat trainee lg byk dr Fertilizer gurun... Kalao lecturer UTP tipu aku, aku tipu ampa ja laa...)

Ikhlas cakap, aku memang rasa bersyukur dapat sini... xsangka lak lagi baguih dapat cni kan... Kpd member2 aku yg len (kalo ampa smpat la baca blog aku ni...), selamat berintern. Terima ja la tmpt ampa keja 2 ngn seadanya.. Syukur byk2, teruskan kerja, blajaq bg elok noo....

Filed under , having  
There was an error in this gadget