A playground 'made' on the purpose for MiNdSlAvEr to see things in all perspective, encouraging MiNdSlAvEr to step 4ward in expressing anything to people. A playground where nobody is allowed to play around with him. Everyone MUST be serious here...except him, of course...

MiNdSlAvEr'S PlAyGr0uNd

In-Team : Kepastian

Thursday, June 04, 2009 by MiNdSlAvEr

Salam 'Alaik

Tgh2 bosan wat kerja tambahan, teringat pulak ada download album terbaru In-Team, Allahu Rabbi haritu. Selama ni, ikhlas cakap, aku kurang dengaq sgt lagu2 in-team. Sebabnya, aku rasa kurang penghayatan. Nasyid ni selain menghiburkan, jugak patut menginsafkan. Jadi, atas dasar kebosanan melampau, aku pun pick ja la 1 lagu, play..

..hasilnya, aku mendengar salah satu lagu nasyid terbaik pada aku! Ikhlas sedap!! Di sini, aku sharekan skit liriknya. Insyaallah best. Hayati la...

Kepastian
Album : Allahu Rabbi
Munsyid : In-team
http://liriknasyid.com

Ujian Tuhan kepada semua insan
Adalah kehidupan ini
Yang baik menjadi tuntutan
Yang buruk dijauhkan

Syurga yang dijanjikan
Bukanlah suatu khayalan
Tentang nikmat berpanjangan Ilahi

Neraka yang tercipta
Menghimpun azab derita
Tangisan kesengsaraan insan

Syurga adalah kelazatan
Terbentang buat hamba beriman
Yang kasihkan Tuhannya
Yang kasihkan Rasulnya
Yang kasih agamanya

Neraka tempat kedukaan
Angkara kedurjanaan insan
Yang lupakan Tuhannya
Yang lupakan Rasulnya
Yang lupa agamanya

Siapakah yang lebih mulia
Dari mereka yang tidak lupa
Janji Allah adalah kepastian
Dan nikmat syurga adalah indah

Pengirim : bingkisanilahi

Lupa, aku amik dari liriknasyid.com. Kredit kepada mereka. Tapi ak tgk ada error skit dalam lirik ni, aku da edit. Insyaallah dah btoi dah.

Filed under having  
There was an error in this gadget