A playground 'made' on the purpose for MiNdSlAvEr to see things in all perspective, encouraging MiNdSlAvEr to step 4ward in expressing anything to people. A playground where nobody is allowed to play around with him. Everyone MUST be serious here...except him, of course...

MiNdSlAvEr'S PlAyGr0uNd

Ringkasan Idup

Sunday, October 04, 2009 by MiNdSlAvEr

Lama dah xmengarang.. Maleh pulak rasanya nk teruskan.. tmbhn pulak lepas raya ni, mod beraya masih sakan. Bunyi mercun roket pon berdetum2 lg kat luaq bilik 2 (sapa punya keja la ni.. haih...)

Dalam masa mengilang ni, dah banyak benda berlaku dalam idup aku.. Antaranya:

1. Balik rumah cuti awal sem ari2, adik aku tetiba bagitau, 'Naim, abg kita ada moto baru...' Terdiam aku, bagi pulak parent aku ni kat abg aku nk bli moto... aku pon tnya la tubi2, 'Moto pa? FXR? NSR? TZM? CBR? Wave(xkan kot)? ...Tapi apapun, tolong la jgn kata Belang.. dah la huduh, kecik, pelik etc2...' Dok rasa lawak. Last2 sampai rumah. bukak gate, aku kerlin kat sblh van aku n aku pon kata (dengan muka tensyen..) 'Ang xguna! Ang beli yg 2 jugak?!'

2. Aku jadi antara anak kedah 1st yg pandu uji Belang (refer no 1). Tapi bkn abg aku pnya, member dia punya, mai tumpang kat rumah mak aku (dia kata la, kalau dia tipu, aku tertipu laa..). Sedap... last2 aku pon dah suka kat Belang ni... Aku akui yg design dia memang pelik @ lebih elok dikatakan 'radikal'. Aku akui yg dia ni cuma underbone n aku akui yg dia ni bajet ja laju... sat, silap, memang dia laju pon~! Ampa kna bwk sndri la kalo nk taw, memang laju.. Naik ngeri lak bila nk tarik minyak, hehe...

3. (Skip ke depan skit) Aku terlepas nk p rumah terbuka menteri besaQ kedah. Ni semua Imran n geng2 SAINA aku punya pasai. Suka ati ja cakap rumah terbuka dia da lepas. Aku yg kecewa ni pon biaq cm2 ja la. Last2 masa beraya rumah Najmi, dia rilek ja cakap, 'Ang p x rumah terbuka MB? BesaaaaaaQ~~ Ghamai pulak 2. Aku p la dgn mak aku. Tapi ghamai membaziaQ ja. Makan sikit, tinggai lepas 2 kan a......' Masa ni aku xpikiaq apa dah. Dalam ati 'x guna punya member...'

4. Abg aku yg gila2 ni beli moto baru... (well, no actually new, but still...) Dia sambaq Suzuki FXR 150 plate CBR **** (Dah la pakai dwet mak pak, ada hati nk kawen cepat.. haha!!). Tapi, dalam dok kutuk2 ni, aku test drive la jugak p AloQ SetaQ, tlg dia p repair apa yg patut (pun dwet mak pak, apa punya thur...). Overall, lg sedap drpd Belang, Dua2 pakai enjin DOHC, tp FXR lg byk HP. Fuel efficiency memang baguih, dr KL sampai Rumah aku yg kat pedalaman 2 cuma mkn dalam 22 ringgit. 2 pasai aku ingt nk tukaq pakai yg ni 2. Tp, nnt dlu kot. Lepas intern laa...

5. 1st family member yg xpat nk beraya sebetoi2 raya pada taun ni... x, bkn aku. Abg aku (byk pulak crita pasai dia ni). Dia eksiden ngn datsun @ nissan Sunny. X la teruk sangat, cuma patah 2 jari, pglgn tgn n luka seluruh badan serta kemungkinan xleh amik final exam. Aku lak atas dasar adik bradik pon tlg2 la dia...dengan gelak besaq n perli setiap hari sampai la hari aku balik UTP.. Baik sungguh~~

6. Jualan aku xberjalan lancaq. Ada yg nk bli tp pas msg hrga nego, xmaw.. mahai sgt katanya. Ada yg dah nk amik, tp last2 xjd amik. Ada jugak yg mintak harga mengarut.. Mampuih la aku nk bg, ingat TZM ka!! Adoi~~

7. Aku ilang dwet raya RM 200. Cmana leh salah letak, aku pon xtaw... Biaq ja la, ada la hikmahnya 2....

8. Akhirnya, beg galas baru. Dapat gak sambaq time convofair. So far, memang xdak komplen. Selesa, sejuk n tahan lasak. Apa2 ja laa...

9. Aku dapat Rumate baru, Picukrie namanya. Juga dikenali dengan pelbagai nama oleh osmet aku. Antaranya: Picoook (Shuk), Picux (Syazwang) dan Pcok (Mamoo (Sebut dgn cepat)). Aku? Picuk ja laa... maleh nk menambah2

10. Side mirror patah sampai dah dekat 7 kali. tgn aku ni dah byk kali kena kikih sebab kena byk sgt gam gajah. Sapa la yg suka mengusik ni....

Cukup la 10, byk sgt nnt, penat lak nk menaip...

Filed under , having  
There was an error in this gadget